Huur opzeggen

Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Via onderstaande button kunt u uw huur opzeggen. Onder de button vindt u advies en meer informatie over het proces van huur opzeggen. 

Button huur opzeggen

Scheiding

Proces huuropzeggen

Minimaal 1 maand van tevoren
We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als u vertrekt. Met de nieuwe bewoner kunt u onderling zaken afstemmen en overname regelen.

Hou er rekening mee dat de huur minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden van te voren  opgezegd kan worden. U kunt iedere dag van de maand opzeggen.

Voor-en eindopname
Bij de telefonische voorninspectie bespreken we of de woning in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindinspectie in uw woning controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

Nieuwe bewoners en overname
Overname van spullen is alleen mogelijk als er tijdig een nieuwe huurder bekend is. Bij een huuropzegging ontvangt u een formulier waarop u afspraken over de overname kunt vastleggen.

Sleutels inleveren
U levert de sleutels in op de datum en manier, die u met onze mutatie-inspecteur heeft afgesproken. Waar en wanneer u de sleutels aflevert staat vermeld op het opnameformulier. Dit heeft ontvangen tijdens de opname van uw woning.

Eindafrekening
U ontvangt van ons een vertreknota waarop de eindafrekening staat. Openstaande bedragen worden altijd met de eindafrekening verrekend, denk hierbij aan bijvoorbeeld de kosten van de woning wanneer deze niet volgens afspraak is opgeleverd. Houd u er rekening mee dat de eindafrekening van de servicekosten pas later kan worden verrekend, tegelijk met alle zittende huurders.

U kunt u huur opzeggen door op onderstaande button te klikken. In het online huurdersportaal vindt u de veelgestelde vragen over uw huur opzeggen.

Scheiding (kopie 2)

Vragen?
Heeft u vragen over het proces om uw huur op te zeggen? Kijk vooral ook bij de veelgestelde vragen op het huurdersportaal. Deze vindt u door op onderstaande button te klikken.

Huur opzeggen - veelgestelde vragen